Prometna nesreča s tujcem, kaj pa sedaj?

Prometna nesreča s tujcem, kaj pa sedaj?

Prometna nesreča s tujcem

Prometna nesreča s tujcem je verjetno ena izmed najbolj neprijetnih izkušenj na cesti. Brez skrbi, mi smo tu za vas v vseh korakih od asistence na cesti, prijave škode, cenitve škode do popravila avtomobila, s tem pa vam bo vsaj malo olajšana grenka izkušnja nesreče. 

Prometna nesreča s tujcem - prijava škode

Prometna nesreča s tujcem, kaj pa sedaj? Nastalo škodo morate nujno prijaviti najkasneje v treh dneh od nastanka škode. Pri nas to lahko storite hitro in enostavno, brez obiska zavarovalnice!

DIREKTNA PRIJAVA ŠKODE LJUBLJANA, KOPER, MARIBOR

Izpolnite spodnji obrazec ali pokličite naše sodelavce za rezervacijo termina!

 

Poslovalnice Ljubljana, Koper, Maribor

LJUBLJANA MARIBOR KOPER

Porsche Ljubljana:

Porsche Maribor:

Porsche Koper:

Porsche Verovškova:

Porsche Ptujska cesta:

 

Asistenca Porsche Slovenija vam pomaga

Asistenca Porsche Slovenija je tu za vas. Če je v primeru nesreče vaše vozilo nevozno ali se na cesti znajdete v težavah, pokličite brezplačno številko asistence in priskočili vam bomo na pomoč:


Z Asistenco Porsche Slovenija želimo našim strankam zagotoviti pravočasno, profesionalno in ustrezno pomoč na cesti, ne glede na okoliščine nesreče ali okvare. Imamo usposobljeno ekipo naših strokovnjakov na cesti in v našem klicnem centru, ki je primerno opremljena z asistenčnimi vozili in sodobno opremo. Takšna ekipa je jamstvo, da bomo lahko hitro in uspešno pomagali ob nastalih tehničnih težavah in nesrečah. Pomoč vam je na voljo 365 dni v letu, podnevi in v poznih nočnih urah. Na voljo v vsej Sloveniji in po celotni Evropi.

Direktna prijava škode

Nesreča s tujcem

Kakšen je postopek ob nesreči s tujcem?

Ne glede na to, kakšen je obseg nesreče, najprej zavarujte kraj nesreče, poskrbite za svojo varnost in varnost drugih, ter pomagajte vsem udeležencem.

Pokličite policijo, če menite, da sami ne morete rešiti situacije. Ne pozabite pa, da je policijski zapisnik obvezen v vsakem primeru, ko želite uveljavljati avtomobilski kasko. 

Od tujca zahtevajte naslednje podatke: ime in priimek lastnika vozila in povzročitelja nesreče, registrsko oznako vozila, državo, v kateri je vozilo registrirano, tip in znamko vozila, zeleno karto (oz. št. zavarovalne police in ime zavarovalnice). 

Nato v treh dneh od nastanka nesreče prijavite škodo, kar lahko brez obiska zavarovalnice storite pri nas. Več o postopku po nesreči si lahko preberete v prispevku: Kako prijaviti škodo?

Kam lahko v tem primeru prijavim škodo?

Za izplačilo škode potrebujete pravilno izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek. Sam postopek je sicer odvisen od tega, ali imate podatke o tuji zavarovalnici.

Če podatke imate, prijavo škode in odškodninski zahtevek lahko vložite kar direktno vaši oziroma pristojni slovenski zavarovalnici, ki je povezana s tujo zavarovalnico. Podatke o pristojni zavarovalnici lahko pridobite na Slovenskem zavarovalnem združenju.

V primeru, da podatkov nimate, pa vam bo vaša zavarovalnica (oziroma naši svetovalci ob prijavi škode) ocenila škodo na vašem vozilu, s poizvedbo o tuji zavarovalnici pa se bo prav tako obrnila na Slovensko zavarovalno združenje. 

V vsakem primeru se lahko ob nesreči direktno obrnete na nas - Porsche Inter Auto. Smo pogodbeni partner zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche zavarovanja in s tem lahko namesto vas urejamo odškodninske zahtevke, cenitev škode in popravilo vozila!

Pogodbeni servis Sava, Triglav, Generali, Allianz, Porsche zavarovanje

Obrazci za prijavo škode

 

  • obrazec za odškodninski zahtevek
  • prometno in vozniško dovoljenje, 
  • zavarovalna polica
  • policijski zapisnik ter Evropsko poročilo (v kolikor imate)

 

V štirih korakih vas rešimo skrbi

  1. Ocenimo škodo,
  2. uredimo vse formalnosti,
  3. nudimo nadomestno vozilo po zavarovalnih pogojih in
  4. popravimo in vrnemo vozilo v najhitrejšem možnem času.

Kako poteka popravilo avtomobila?

Celoten servisni proces poteka res preprosto. Najprej poslikamo poškodovane dele vozila in nato opravimo cenitev poškodovanih delov na avtomobilu. Prijazni in visoko usposobljeni strokovnjaki vam svetujejo glede nastale škode, hkrati pa vam z nasveti pomagajo pri odločitvi, ali je sploh smiselno uveljavljati polico za zavarovanje kaska, če gre za manjšo poškodbo. Po ureditvi vseh formalnosti s servisa zavarovalnici pošljemo zahtevek za popravilo in nato vaše vozilo strokovno popravimo.

Smo prava odločitev za popravilo avta

Stranka je pri nas na prvem mestu. Naši izkušeni servisni svetovalci vam bodo tudi pomagali izpolniti zapisnik o prijavi škode. Rešitev je za vas hitra in preprosta, brez dejanskega obiska zavarovalnice, prijavljena škoda pa bo rešena kakovostno in hitro. Zagotovimo vam tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem.

Informacije in kontakti

Za informacije o popravilu poškodovanih vozil se lahko obrnete na naše strokovne sodelavce pri Porsche Inter Auto, ki vam bodo pomagali urediti tudi vse formalnosti za vašo zavarovalnico:

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5
1000 Ljubljana


Porsche Verovškova
Verovškova 78
1000 Ljubljana


Porsche Maribor
Šentiljska c. 128a
2000 Maribor


Porsche Koper
Ankaranska cesta 10
6000 Koper


Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150
2000 Maribor

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA