Toča je poškodovala moje vozilo, kaj sedaj?

Toča je poškodovala moje vozilo, kaj sedaj?

Popravilo toče

Popravilo toče: Vsak lastnik avtomobila si želi, da bi bilo njegovo vozilo v optimalni formi za zanesljivo in varno uporabo. Zato je potrebno vsako vozilo dobro zaščititi pred neugodnimi okoljskimi vplivi kot je na primer toča. V primeru, da kljub preventivnim ukrepom res pride do poškodbe avtomobila zaradi toče ne skrbite, saj je prav vsaka poškodba popravljiva. Svoje vozilo v treh dneh po nastanku poškodbe pripeljite neposredno v poslovalnice Porsche Inter Auto, ki so tudi cenilno mesto, to pomeni da bodo tam za vas ocenili škodo, uredili vse formalnosti in nato popravili poškodovano vozilo, da boste kar najhitreje spet na cesti. Svetujemo vam, da pri zavarovalnici Triglav in Sava za cenitev najprej obiščete zavarovalnico, kjer bodo za vas naredili cenitveni zapisnik, nato pa vam popravimo poškodbe na vašem vozilu.

Kako prijavim škodo zaradi poškodbe vozila toče?

Zaščita avtomobila pred točo

Vsak voznik stremi k temu, da bi svoje vozilo kar najbolje zaščitil po svojih zmožnostih. Najboljša zaščita je seveda to, da avto postavite v garažo. Ustrezna alternativa če garažnega prostora nimate, je zaščitna prevleka za avto oziroma zaščitno pokrivalo za avto. Najbolj dolgoročna rešitev pa je brez dvoma investicija v nadstrešek. Zaščitna prevleka je sicer izjemno vzdržljiva, saj je narejena iz kakovostnih materialov, a lahko v primeru večjih zrn in hude nevihte vseeno pride do udrtin na vozilu. Smiselno bi bilo še investirati v zavarovanje proti naravnim nesrečam, saj je sicer lahko popravilo vozila  po toči brez zavarovanja izjemno drag postopek. 

Popravilo toče
Popravilo toče

Hladno popravilo toče - PREDNOSTI

 • ne poškoduje laka 
 • ne pušča sledi
 • ohranjanje vrednosti avtomobila
   

Popravilo škode je mogoče brez obiska ličarske delavnice v primeru, da lak vozila ni poškodovan. Takrat lahko s postopkom hladno popravilo toče dosežemo praktično brezhibne rezultate. Potrebno pa je biti pozoren, da se uporabljajo pravilne tehnike in orodja, da se slučajno ne poškoduje po pomoti barvnega nanosa avtomobila. Popravilo udrtin je s hladnim popravilom mogoče odpraviti tudi na zahtevnih vrstah pločevine kot je na primer aluminij. Hladno popravilo toče je poleg ostalih prednosti ponavadi še mnogo cenejše od klasičnega ličarskega oziroma kleparskega popravila. Med drugim pa ni nikakršnih skrbi zaradi neujemanja lakiranega dela, saj v tem primeru lak ostane isti - ohranja se tovarniško lakiranje vozila. Za brezhibno in kvalitetno popravilo pa je nujno potreben profesionalen pristop, zbranost in dolgoletne izkušnje - lastnosti, ki zaznamujejo serviserje pri Porsche Inter Auto.

Popravilo udrtin od toče

Za popravilo se uporablja več tehnik, ki se uporabljajo glede na dostopnost poškodb: uporaba posebnih palic, s katerimi se iz notranje strani rešujejo poškodbe, ali pa uporaba čepkov, ki s pomočjo induciranja električnega toka spremenijo temperature pločevine. Na ta način praktično ni poškodbe, ki je ne bi bilo mogoče popraviti s hladnim popravilom toče. Z omenjenimi tehnikami pa se lahko odpravljajo še parkirne udrtine oziroma različne udrtine, ki so posledica padca predmeta ali naleta.

Hladno popravilo toče
Hladno popravilo toče

Popravilo toče Slovenija - brez obiska zavarovalnice!

 • prijava škode
 • cenitev vozila
 • vložimo odškodninski zahtevek
 • nadomestno vozilo (glede na pogoje)
 • popravimo vaše vozilo


Prijava škode in popravilo avtomobila zaradi toče je izjemno hiter in preprost postopek: za komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche namreč obisk zavarovalnice ni potreben! Porsche Inter Auto smo namreč uradni pogodbeni servis omenjenih zavarovalnic. V največ treh dneh od nastanka poškodbe, se obrnite na eno izmed poslovalnic Porsche Inter Auto, kjer bomo za vas ocenili škodo in popravili vaše vozilo. Za vas uredimo prav tako vse formalnosti in vložimo odškodninski zahtevek na zavarovalnico. Nato pa bo vaše vozilo v kar najhitrejšem času strokovno in kakovostno popravimo! Priporočamo vam, da pri zavarovalnici Triglav in Sava za cenitev najprej obiščete zavarovalnico, kjer bodo za vas naredili cenitveni zapisnik, nato pa vam popravimo poškodbe.

Kako zaščititi vozilo pred točo?

Avtomobil lahko zaščitite pred točo na več načinov: med neurjem ga pustite v garaži, pod nadstreškom oziroma ga zavarujte z zaščitno ponjavo za točo. V primeru, da vas toča ujame na cesti med vožnjo, pa se zapeljite na čim bližje postajališče, bencinsko postajo, v garažno hišo... Nikakor se ne ustavljajte pod predori, v tuneli oziroma kar sredi ceste, saj je to smrtno nevarno in prepovedano!

Kaj narediti v primeru, da je toča poškodovala moje vozilo?

Nič enostavnejšega! Vozilo poslikajte takoj po poškodbi ter ga v najkasneje treh dneh pripeljite v katerokoli poslovalnico Porsche Inter Auto, kjer vam bodo ocenili škodo (razen za zavarovalnico Triglav in Sava - zapisnik o poškodbi morate najprej urediti na zavarovalnici), za vas uredili vso potrebno dokumentacijo ter vam brezhibno in kakovostno popravili vozilo.

Kako poteka popravilo udrtin?

V naših delavnicah uporabljamo svetlobni tunel, ki nam omogoča popolno oceno stanja poškodb na vašem vozilu in nam posledično omogoča hitrejše popravilo. Na ta način lahko torej odkrijemo tudi najmanjše poškodbe na vozilu, ki jih nato s hladnim popravilom toče do brezhibnosti popravimo. Hladno popravilo toče omogoča, da servisno popravilo ne poškoduje laka, ne pust nobenih sledi ali sumov poškodb ter tako ohranja vrednost vozila.

Ali moram pred obiskom Porsche Inter Auto na zavarovalnico?

Ne, v primeru poškodbe zaradi toče obisk zavarovalnice ni potreben, saj je Porsche Inter Auto uradni pogodbeni servis zavarovalnic Triglav, Sava, Generali, Allianz in Porsche Versicherungs AG podružnice v Sloveniji, kar nam omogoča cenitev vozila, ureditev vse dokumentacije ter popravilo avtomobila brez obiska zavarovalnice - razen za zavarovalnico Triglav in Sava (zapisnik o poškodbi morate najprej urediti na zavarovalnici).

Koliko časa traja popravilo toče?

Popravilo je seveda odvisno od velikosti poškodbe, a večinoma se poškodbo da odpraviti v roku enega dne.

Informacije in kontakti

Za informacije o popravilu poškodovanih vozil se lahko obrnete na naše strokovne sodelavce pri Porsche Inter Auto, ki vam bodo pomagali urediti tudi vse formalnosti za vašo zavarovalnico:

Popravilo škode Ljubljana - Porsche Ljubljana

 • Bravničarjeva 5
 • 1000 Ljubljana

Samo Krašnja, tel.: 01 582 53 70, samo.krasnja@porsche.si
Rok Crnčec, tel.: 01 582 53 95, rok.crncec@porsche.si

Popravilo škode Ljubljana - Porsche Verovškova

 • Verovškova 78
 • 1000 Ljubljana

Primož Pirc, tel.: 01 530 36 10, primoz.pirc@porsche.si
Robert Zajc, tel.: 01 530 35 48, robert.zajc@porsche.si

Popravilo toče Maribor - Porsche Maribor

 • Šentiljska c. 128a
 • 2000 Maribor

Jure Družovec, tel.: 02 654 03 27, jure.druzovec@porsche.si
Primož Črnčec, tel.: 02 654 03 51, primoz.crncec@porsche.si

 

Popravilo toče Koper - Porsche Koper

 • Ankaranska cesta 10
 • 6000 Koper

Roland Matijević, tel.: 05 611 65 66, roland.matijevic@porsche.si
Maja Avčin, tel.: 05 611 65 81, maja.avcin@porsche.si

Popravilo toče Maribor - Porsche Ptujska Cesta

 • Ptujska cesta 150
 • 2000 Maribor

Kristjan Klovar, tel.: 02 450 26 87, kristjan.klovar@porsche.si

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA